top of page

Zoe en tessa ontvangen jongeren lintje

Bijgewerkt op: 25 mei 2022

Tijdens de digitale nieuwjaarsreceptie, afgelopen vrijdag 7 januari, hebben Tessa Moolenaar en Zoé Bazuin het jongerenlintje ‘De Doorslag’ in ontvangst mogen nemen. Natuurlijk kwam burgemeester Frans Backhuijs de oorkonde een dag later, op gepaste wijze, aan huis brengen. Afgelopen vrijdag werd de dames middels Zoom op de hoogte gesteld dat zij het jongerenlintje hadden gekregen vanwege hun verdiensten en inzet in de Nieuwegeinse samenleving.


Zoé en Tessa (foto boven) hebben zich de afgelopen tijd veel ingezet voor Galecopperpark Sublime. Samen hebben ze met hun ouders geklust, donaties geworven en flink wat ideeën opgedaan voor de Shetlander paddocks. Speciaal voor dit harde werk hebben ze van de burgemeester in Nieuwegein het jeugdlintje en de oorkonde gekregen!

Over Galecop Sublime Galecopper Sublime is een dierenweide voor dieren die uit vervelende situaties komen, en die bij de vrijwilligers in Galecop een tweede kans krijgen! De dierenweide is een dierenweide op een prachtig stuk grond met voor elk dier wat wils erop, en waar mensen als gast langs kunnen komen om met de dieren te knuffelen en andere leuke dingen te kunnen doen.

Over het Jongerenlintje De gemeente Nieuwegein geeft jaarlijks een onderscheiding aan jongeren die iets bijzonders hebben gedaan voor de stad. Denk aan een jongere die een sponsorloop heeft georganiseerd voor een goed doel, altijd mee helpt bij het verzorgen van de dieren op de kinderboerderij of die een dansgroep heeft opgericht voor andere kinderen.

Het jongerenlintje heeft overigens de naam: ‘De Doorslag.’ Voor deze naam is gekozen omdat de jongeren die het lintje krijgen van doorslaggevende betekenis zijn voor de Nieuwegeinse gemeenschap. Daarnaast is De Doorslag het water dat Nieuwegein als stad verbindt en op wiens oever de Walk of Fame ontstaat.


Bron :pen.nl


32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page