top of page
Untitled

Over Dierenopvang Sublime

Hoe het allemaal begon


De stichting is officieel gestart in juli 2015, maar het verhaal begon al veel eerder met Storm, een kruising Arabier x IJslander, die van handelaar naar handelaar ging en op vele markten te bezichtigen was. Er was niemand die zich over deze schat ontfermde, wat leidde tot een serie mentale en fysieke trauma's. Begin 2011 kreeg Storm een nieuwe kans bij iemand die hem op de markt had gekocht als 'opknappertje'. Door privéredenen kon ze Storm niet de kans bieden die ze had gehoopt. Toen kwam Patricia Vergeer, oprichter van de stichting, om de hoek kijken en gaf dit paardje een liefdevol nieuw huis. Storm heeft bij veel mensen een grote indruk achtergelaten. Hij was mentaal en fysiek tegen het einde aan. Soms werd hij door zijn angsten zelfs gevaarlijk als je bij hem in de buurt kwam. Patricia is met hem aan de slag gegaan en probeerde zijn vertrouwen te winnen. Wat begon met slechts een borstel over zijn rug halen en hem überhaupt uit de wei te kunnen pakken is uitgegroeid tot een prachtig paard dat niet van zijn problemen af is, maar het een plek heeft kunnen geven. 

Toen Patricia de beschikking kreeg over een groot stuk land, moest daar noodgedwongen ook een extra paard bij, want zeg nou zelf, een paard alleen, dat kan gewoon niet. Patricia nam contact op met diverse opvangcentra in Nederland en België om het juiste paard te vinden. Hier werd op gereageerd en zo kwamen Actor en Roletta bij ons. Storm kon verhuizen naar zijn nieuwe plek met zijn nieuwe vriendjes. Niet lang daarna zagen Patricia en haar broer op een markt een pony met veulen staan. Ook zij mochten mee naar Sublime.

Vervolgens kwamen er aanvragen vanuit de omgeving of Patricia paardjes op kon vangen waar de eigenaar niet meer voor kon zorgen. Ze nam dit aan onder de voorwaarde wel weer een nieuw huis voor ze te zoeken. Door studie en werk was het al lastig genoeg om voor 5 paarden te zorgen, maar toch waren er al gauw 10 paarden. Ondanks dat er nieuwe huizen werden gezocht en gevonden, kwamen er ook weer paarden bij.

Langzaam over de jaren heen ontstond de stichting door een ideaalbeeld van een 16-jarig meisje met een groot hart voor de paarden. Toen het land dat zij had verdrievoudigd werd, kwam haar droom pas echt uit, want de stichting kon beginnen. Alles wat we nodig hadden was een notariële akte, een bestuur, vrijwilligers, faciliteiten, misschien een rijbak, een paddock voor in de winter... Best veel eigenlijk nog. Maar het lukte! Op juli 2015 werden wij officieel stichting. Op dierendag was de grote opening en daar kwamen de vrijwilligers. Met de hulp van deze mensen kon de stichting groeien en kwamen de faciliteiten met hard werk er vanzelf.

 

Wat begon met een enkel paardje dat hulp nodig had, is het idee geworden voor een stichting waar elk weidedier hulp kon krijgen. Inmiddels worden er naast paarden ook geiten, schapen, kippen en varkens gehouden

 

En Storm... Hij werd niet alleen het logo van Sublime, maar ook de leidraad waarop de stichting kan bestaan. Storm staat nog steeds bij ons op de opvang. Hij heeft bij ons een blijvend thuis gevonden.

 

 

bottom of page